Wydarzenie

Przyjdź i zobacz!
Date : 7 / Gru / 2017
Time : 20:00 - 01:00
Address : ul. Raszkowska 78, 63-400 Ostrów Wielkopolski
Tel : 600583353
Zakończono

Koncert Bitamina

Stara Przepompownia

Czas zaopatrzyć się w dobrą energię, rozgrzać kości, serducha napełnić ciepłymi emocjami by starczyło nam do wiosny. Zapraszamy na ostatnią w tym roku kojącą dawkę Bitaminy.

Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką trafia do słuchaczy jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwa się bardzo osobiście.

Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko.

Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym.

Dyskografia:
Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)
C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records)
Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)

bitamina.bandcamp.com
Bitamina
www.youtube.com/user/TheBitaminaC/videos
kalejdoskoprecords.com

7 Grudnia 2017
Otwarcie klubu: 20:00
Bilety :
Przedsprzedaż I pula – 30 PLN
Przedsprzedaż II pula / w dniu koncertu – 35 PLN
VIP (Antresola) – 45 PLN (dla osób od 21 roku życia)

Klub Stara Przepompownia
Ostrów Wielkopolski,
ul. Raszkowska 78

Rezerwacje Stolików:
www.staraprzepompownia.pl
fb.com/klubstaraprzepompownia